top logo

ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 2018Α

κλικ στον τίτλο για χρονοδιάγραμμα

flag greece flag united kingdom

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Όσοι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Πειραιά σκοπεύουν να αρχίσουν το εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης στις 15 Ιουλίου 2018 παρακαλούνται, εφόσον δεν το έχουν κάνει ήδη, να προσκομίσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι

 

 • Την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 14.00, οι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να κάνουν Πρακτική Άσκηση εκτός Αττικής

 • Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 14.00, οι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να κάνουν Πρακτική Άσκηση εντός Αττικής

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου 2018Α

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου 2018Α αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του ΙΕΚ Πειραιά.

 

Παρακαλούνται όσοι καταρτιζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, πλην των Τεχνικών Κομμωτικής Τέχνης, οφείλουν να επανεξεταστούν, όπως προσέλθουν αύριο Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 12.00 μμ για την επανεξέταση στο μάθημα που έμειναν.

 

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης που οφείλουν επανεξέταση, θα προσέλθουν τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου και ώρα 12.00 μμ για την επανεξέτασή τους.

Εκ της Διευθύνσεως

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Β1 και Β2 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοινώνεται στους καταρτιζόμενους των τμημάτων Β1 & Β2 της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων

 • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
                            και
 • Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ (Εργαστήριο)

θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΙΕΚ κατά τις ημέρες που είναι στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Ώρα έναρξης της εξέτασης: 11.30 π.μ.

 

NEETs ON BOARD - ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "NEETs ON BOARD" για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία διοργανώνει στον Πειραιά, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, Ημέρα Καριέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα της Ημερίδας ανοίξτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

pdf iconΠρόγραμμα Ημέρας Καριέρας NEETs ON BOARD

Ενημέρωση για ΟΑΕΔ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Προς ενημέρωση των καταρτιζομένων του Δ.Ι.Ε.Κ. Πειραιά

Για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σχετικά με τα δικαιώματα των ανέργων σε περίπτωση που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης μπορείτε να ενημερωθείτε από την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ στο παρακάτω έγγραφο:

EgkikliosOAEDgiaIEK.pdf

Από τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Πειραιά

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Β ΦΑΣΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ 26/9

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων οι NEOI επιτυχόντες της Β' και τελευταίας φάσης επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων Δημοσίων Ι.Ε.Κ. για το χειμερινό εξάμηνο 2017Β.

Για την ανακοίνωση του Υπουργείου καθώς και τη λίστα των νέων επιτυχόντων ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://gsae.edu.gr/el/toppress/1440-apotelesmata-telikis-epilogis-katartizomenon-sta-diek-eggrafes-neon-epityxonton

Οι νέοι επιτυχόντες του Ι.Ε.Κ. Πειραιά παρακαλούνται να προσέλθουν από την

Παρασκευή 22/09/2017 έως και την Τρίτη 26/09/2017 και ώρες από 14.00-20.00

για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση εγγραφής (την συμπληρώνουν στο ΙΕΚ)
 2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
 3. Απολυτήριο Λυκείου
 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης αν έχουν δηλώσει Τριτεκνία, Πολυτεκνία ή Μονογονεϊκή οικογένεια.
 5. Ένσημα, αν έχουν δηλώσει εργασιακή εμπειρία σχετική με την ειδικότητα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ 14/09

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής των των καταρτιζομένων στα ΔΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2017Β. Τα ονόματα των επιτυχόντων καθώς και πληροφορίες για τη διαδικασία των εγγραφών μπορείτε να τα δείτε στο σύνδεσμο:

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1431-apotelesmata-epilogis-katartizomenon-sta-diek-eggrafes-epityxonton-ypopsifion

Για τα ονόματα των επιτυχόντων στο ΔΙΕΚ Πειραιά μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο epityxontesIEKPeiraia2017B.xls

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εγγραφών των επιτυχόντων είναι αυστηρά έως και την Πέμπτη 14/09/2017 και ώρα 20.00.

To IEK Πειραιά θα δέχεται τους επιτυχόντες από την Παρασκευή 08/09/2017 έως και την Πέμπτη 14/09/2017 κατά τις ώρες 14.00-20.00

Τονίζεται ότι οι επιτυχόντες κατά την εγγραφή τους στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 • Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 • Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 • Εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου).
Δείτε και αναλυτικά τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η παράταση υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του εξαμήνου 2017Β.

Πλέον, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η Δευτέρα, 4/9/2017 και ώρα 12.00, στο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Για την ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ πατήστε εδώ.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για φοίτηση, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α' Εξάμηνο των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 25/8/2017 και ώρα 14:00 έως Παρασκευή 1/9/2017 και ώρα 10:00.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι να ενημερώνονται για τις προθεσμίες και για οδηγίες από την παραπάνω ιστοσελίδα γιατί ανά πάσα στιγμή είναι πιθανές αλλαγές των προθεσμιών.

Για τις ειδικότητες που θα προσφέρουν τα δημόσια Ι.Ε.Κ. ανοίξτε το αρχείο (.pdf): Ειδικότητες Α' εξαμήνου 2017Β των Δ.Ι.Ε.Κ.

Για τις ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Πειραιά ανοίξτε το αρχείο EIDIKOTITES IEK PEIRAIA 2017B.pdf

Για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων πατήστε εδώ.

Τέλη Σεπτέμβρη οι εξετάσεις Πιστοποίησης

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι τέλη Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης για όλες τις ειδικότητες παλιές και νέες. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση...

Πρακτική άσκηση (ή Μαθητεία)

στις . Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

praktiki Η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση (ή  Μαθητεία) σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι πλέον υποχρεωτική για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (άρθρο 23 του Ν. 4186/2013 για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»).
Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτισή τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω έγγραφα:
Κάθε καταρτιζόμενος που επιθυμεί να πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση υποβάλλει αίτηση - δήλωση στο Ι.Ε.Κ. που φοιτά, με την οποία δηλώνει την υπηρεσία ή την επιχείρηση που τον έχει αποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση. Κατέβασε εδώ την ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Ταυτόχρονα, υποβάλλει βεβαίωση, με την οποία ο εργοδότης βεβαιώνει ότι αποδέχεται τον καταρτιζόμενο για πρακτική άσκηση διάρκειας 960 ωρών, δηλώνει με σαφήνεια την έναρξη και λήξη της περιόδου της Πρακτικής Άσκησης, περιγράφει το αντικείμενο εργασίας της επιχείρησης και το αντικείμενο της απασχόλησης του καταρτιζόμενου, καθώς και ότι αποδέχεται την εποπτεία του έργου της πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση πρέπει να είναι σχετική με την ειδικότητα κατάρτισης. Κατέβασε εδώ την ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Τα Ι.Ε.Κ., δημόσια και ιδιωτικά, μεριμνούν για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων/μαθητευόμενων στο Ι.Κ.Α., μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της δωδέκατης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ισχύει κάθε φορά. Η εν λόγω δαπάνη βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τα δημόσια Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στην αρμοδιότητά της (ΚΥΑ 139931/08-09-2015, ΦΕΚ 1953/B/10-09-2015 «Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία Καταρτιζομένων Ι.Ε.Κ.»).

Η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης γίνεται την πρώτη (1η) και δέκατη πέμπτη (15) ημέρα κάθε μήνα. Το ωράριο Πρακτικής Άσκησης καθορίζεται στις έξι (6) έως οκτώ (8) ώρες ημερησίως, πρωί ή απόγευμα, ποτέ όμως νύχτα (5 ημέρες εβδομαδιαίως), και πραγματοποιείται με ευθύνη των υπευθύνων των φορέων απασχόλησης και με την εποπτεία των Ι.ΕΚ., σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την ημερήσια και εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Οι ασκούμενοι δεν πρέπει να απασχολούνται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες. Κατά την διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ο ασκούμενος και ο φορέας συμπληρώνουν καθημερινά και ανελλιπώς το Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης. Κατέβασε εδώ το ΒΙΒΛΙΟ_ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ_ΑΣΚΗΣΗΣ.

Μετά το πέρας της Πρακτικής Άσκησης ο εργοδότης - νόμιμος εκπρόσωπος του φορέα απασχόλησης βεβαιώνει ότι o καταρτιζόμενος πραγματοποίησε την Πρακτική Άσκηση στην ανωτέρω επιχείρηση/οργανισμό καθώς και το διάστημα της επιτυχούς ολοκλήρωσης. Κατέβασε εδώ τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΛΗΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.

Απαλλαγή πρακτικής άσκησης
Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων της θεωρητικής και της εργαστηριακής κατάρτισης. 
Οι σπουδαστές των I.E.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, προσμετρούνται αυτά στο χρόνο της Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (άρθρο 47, παρ. 3 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118)). Κατέβασε εδώ το ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ για απαλλαγή από την Πρακτική Άσκηση.

"Ενημερώνουμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ Πειραιά ότι διευθετήθηκε το θέμα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πρακτικά ασκούμενους μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και είναι ο υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ. Όσοι από  τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το 4ο εξάμηνο έχουν βρει εργοδότη και επιθυμούν να ξεκινήσουν την πρακτική άσκηση να προσέρχονται στη γραμματεία του ΙΕΚ με την αίτηση και την βεβαίωση του εργοδότη προκειμένου να λάβουν την έγκριση της Πρακτικής Άσκησης."

Αιτήσεις on line

Πατήστε εδώ για Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης για την έκδοση βεβαιώσεων από τη Γραμματεία του ΙΕΚ.