top logo

ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 2018Β

κλικ στον τίτλο για χρονοδιάγραμμα

flag greece flag united kingdom

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΤΟ Ι.Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αφού έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά προγράμματα LDV.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν από το ΙΕΚ Πειραιά με πολλά από αυτά σε διπλές ροές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα που πλαισιώνει το τμήμα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΙΕΚ μας, να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να διαχειρίζεται και να υλοποιεί με ευκολία προγράμματα που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στο προσωπικό του φορέα μας.
Ειδικότερα στον τομέα της Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής έχουν αποκτηθεί δεξιότητες και μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, πράγμα που έχει διαδοθεί μεταξύ των καταρτιζομένων, με αποτέλεσμα το ΙΕΚ Πειραιά να δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις Πανελλαδικά και να έχει τα περισσότερα τμήματα στον τομέα αυτόν (11 τμήματα συνολικά). Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό γίνεται άριστη δουλειά από ένα άριστα καταρτισμένο προσωπικό,  το οποίο διαθέτει όλη εκείνη την εμπειρία και τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων μας.

Παρουσίαση Προγραμμάτων Κινητικότητας 2017

Στις 7 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της ανοικτής εκδήλωσης του ΙΕΚ Πειραιά «Με γερές βάσεις στο παρόν και το βλέμμα στο μέλλον», παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του ΙΕΚ κο Διαμαντόπουλο Γεώργιο, τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας που υλοποίησε με επιτυχία το ΙΕΚ για το έτος 2017.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2016-1-EL01-KA116-023084 και τίτλο «Η ανάπτυξη και η καινοτομία ως πυλώνες του ποιοτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού» αναπτύχθηκε σε 4 ροές στη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Στιγμιότυπα από τα ευρωπαϊκά ταξίδια του ΙΕΚ παρουσίασαν οι συνοδοί εκπαιδευτές Νίκος Γερεντές (Μαγειρικής), Πάνος Παππάς (Ναυτιλιακά), Γιώτα Σκουλούδη (Μόδα) καθώς και 6 συμμετέχοντες σπουδαστές (από τους 64 συνολικά), Σοζώ Πασαλάρη σπουδάστρια Ναυτλιακού, Ξανθίππη Γιαννακάκη σπουδάστρια Μαγειρικής, Ιωάννα Κοριζή σπουδάστρια Κομμωτικής, Γωγώ Τάτση και Κάτια Τρεβλού σπουδάστριες Ζαχαροπλαστικής.

Την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία της, η Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων Προγραμμάτων Erasmus+ της Διεύθυνσης Προγραμμάτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κυρία Πόπη Δάλλα.

Πραγματοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας ERASMUS 2016-2017

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για το έτος κατάρτισης 2016-2017, το πρόγραμμα του ΙΕΚ Πειραιά με κωδικό αριθμό 2016‐1‐EL01‐KA102‐023084 και τίτλο «Η ανάπτυξη & η καινοτομία ως πυλώνες του ποιοτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού».

Το πρόγραμμα αφορούσε ειδικότητες του ΙΕΚ Πειραιά με μεγάλα περιθώρια συμβολής στην Ανάπτυξη και την Προώθηση της Καινοτομίας. Οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν σε 4 ροές των 16 δικαιούχων + 1 συνοδός, ως εξής:

Balencia aquarium  1η ροή: «ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΑΡΤΟΠΟΙΌΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ» στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με εταίρο Apopsis activ srl.

 2η ροή: «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» στο Άσκολι και την Ρώμη της Ιταλίας με εταίρο COEUR.

 3η ροή: «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» στην Βαλένθια της Ισπανίας με εταίρο ESMOVIA.

 4η ροή: «ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ» στην Βαρκελώνη της Ισπανίας με εταίρο Makers of Barcelona.

Φωτό: Βαλένθια 2017

 Στόχος του ΙΕΚ Πειραιά είναι, μέσω της κινητικότητας, οι καταρτιζόμενοι να γίνουν κοινωνοί νέων εμπειριών και να δοκιμάσουν νέα μοντέλα οργάνωσης, δράσης, παραγωγής καλλιεργώντας περισσότερο την αξία και την ικανότητα να συνεργάζονται, να εμπιστεύονται και να μοιράζονται.

Το ΙΕΚ Πειραιά, με ισχυρά θεμέλια εκπαιδευτικής εμπειρίας και οδηγό την πάγια δέσμευσή του για ενεργό εμπλοκή συνεχίζει δημιουργικά να υφαίνει τον ιστό των αυριανών επαγγελματικών προσδοκιών των σπουδαστών του στην αγορά εργασίας.

Οπτικό υλικό 1ης Ροής - Βουκουρέστι Ρουμανία

Romania 1    Romania 2    Romania 3    Romania 4     Romania 5

Οπτικό υλικό 2ης Ροής - Άσκολι Ιταλία

Italy 1    Italy 2    Italy 3    Italy 4     Italy 5

Οπτικό υλικό 3ης Ροής - Βαλένθια Ισπανία

Valencia 1    Valencia 2    Valencia 3    Valencia 4     Valencia 5

Οπτικό υλικό 4ης Ροής - Βαρκελώνη Ισπανία

Barcelona 1r    Barcelona 2r

Ημερίδα για την διαχείριση των Εγκεκριμένων Σχεδίων /Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) Erasmus+ 2015

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την διαχείριση των Εγκεκριμένων Σχεδίων /Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) Erasmus+ 2015, που διοργάνωσε το ΙΚΥ στο Ξενοδοχείο Αμαλία της Αθήνας την Παρασκευή 2 Oκτωβρίου 2015.

Ένας εκ των βασικών ομιλητών ήταν ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πειραιά κύριος Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα που πραγματοποίησε τη περασμένη χρονιά το Δ.ΙΕΚ Πειραιά στα πλαίσια του Erasmus+ με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνικές Μαγειρικής–Μοριακή Γαστρονομία».

Τα πιο πρόσφατα προγράμματα

Έτος

Πρόγραμμα

Αρ. Σύμβασης

Τίτλος Προγράμματος

2006

LDV     IVT

EL/2006/PL/263

Mελέτη και κατασκευή ενός φωτιστικού εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου

2006

LDV     IVT

EL/2006/PL/264

Σύγχρονες τεχνικές εικονογράφησης που βασίζονται στο σχέδιο και την  αυθόρμητη δημιουργία               

2006

LDV     IVT

EL/2006/PL/265

Χαρακτηριστικά, διαχείριση και αποθήκευση των Αερίων καυσίμων –Τεχνολογία δικτύων αερίων καυσίμων

2007

LDV     IVT

LdV/IVT/2007/ΕL/295

Νέες τάσεις στην κομμωτική-κούρεμα, χτένισμα, βαφή

2007

LDV     IVT

LdV/IVT/2007/ΕL/296

Οι Λειτουργίες της Ναυτιλιακής Επιχείρησης που αφορούν Ναυλώσεις και Ναυτασφαλίσεις

2011

LDV     IVT

2011-1-GR1-LEO01-06538

Η Ευρωπαϊκή διάσταση στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη.

2012

LDV     IVT

2012-1-GR1-LEO01-09731

Μοντέρνες  τεχνικές στη Γραφιστική κ τις ψηφιακές εκτυπώσεις

2012

LDV     IVT

2012-1-GR1-LEO01-09733

Η Ιταλική επαγγελματική κουζίνα

2012

LDV     IVT

2012-1-GR1-LEO01-09734

Εμπορικές εφαρμογές κ προώθηση προϊόντων στο διαδίκτυο.

2014 ERASMUS+ 2014-1-EL01-KA102-000955 Καινοτόμες Τεχνικές Μαγειρικής - Μοριακή Γαστρονομία
2015 ERASMUS+ 2015-1-EL01-KA102-013859 Καινοτόμες μορφές τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας
2016 ERASMUS+ 2016-1-EL01-KA116-023084 Η ανάπτυξη & η καινοτομία ως πυλώνες του ποιοτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού

Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό

Με σκοπό την όσο το δυνατόν αρτιότερη παρουσίαση, επεξεργασία, σχεδιασμό και υλοποίηση ποιοτικών προτάσεων στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, έχει  συγκροτηθεί στο ΙΕΚ μας Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με επικεφαλής τον διευθυντή του ΙΕΚ, κύριο  Γιώργο Διαμαντόπουλο και την υποδιευθύντρια κυρία Ρηγώ Φασουράκη, καθώς και από εκπαιδευτές ξένων γλωσσών.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013 - 2014 ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
για 55 συνολικά καταρτιζόμενους σε τρείς  ροές:  20 καταρτιζόμενοι  για την πρώτη ροή στον Ισπανικό φορέα ΜS Barcelona (ES) στη Βαρκελώνη, 20 για την δεύτερη ροή στον Ιταλικό φορέα CO.EUR. – European Consulting and Training Association (ΙΤ) στη Ρώμη και 15 για την τρίτη ροή επίσης στον Ιταλικό φορέα CO.EUR. για το Άσκολι σε διαφορετικές όμως ημερομηνίες υλοποίησης.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες συνοδούς

 • Τεχνογνωσία σχετικά με τη γενική διοργάνωση, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα διάφορα αντικείμενα των επιμέρους θεματικών πεδίων, στα οποία συμμετέχουν οι σπουδαστές.
 • Σύγκριση του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος με άλλα, άγνωστα.
 • Δημιουργία μιας κουλτούρας μάθησης και κατάρτισης με σκοπό την κινητοποίηση των καταρτιζομένων, την αύξηση των επιπέδων συμμετοχής στη δια βίου εκπαίδευση ατόμων όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων.
 • Ενδυνάμωση της διακρατικής ικανότητας των οργανισμών αποστολής και υποδοχής.
 • Βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
 • Σύνδεση και ανάπτυξη συνεργασίας και προώθηση στενότερων δεσμών μεταξύ φορέων επαγγελματικής κατάρτισης στα πλαίσια της ενιαίας Ευρώπης. Απόκτηση εμπειρίας από τους υπεύθυνους και βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης μέσα από τη μεταφορά των νέων γνώσεων και των δεξιοτήτων.
 • Στόχευση στην κινητικότητα και ενεργοποίηση των ΙΕΚ στην εκπόνηση προγραμμάτων κινητικότητας (LDV, ERASMUS κλπ).

Έμφαση στη διάδοση των αποτελεσμάτων

 • Έκδοση Βεβαιώσεων συμμετοχής και δημιουργία βιογραφικών σημειωμάτων των δικαιούχων, όπου αναφέρεται η συμμετοχή τους στα προγράμματα.
 • Έκδοση ειδικού ενημερωτικού εντύπου-εγχειριδίου, με συγκέντρωση όλων των σημειώσεων, διαφανειών, video και λοιπού εποπτικού υλικού που παρήχθη και συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.
 • Διοργάνωση ημερίδας σχετικού ενημερωτικού περιεχομένου.
 • Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στη Web σελίδα του ΙΕΚ, σχετικά με την τεχνολογία και την καλή πρακτική που ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί φορείς και οι επιχειρήσεις σε άλλες χώρες, την εμπειρία που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, τα αποτελέσματα κλπ.
 • Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης με τη δημιουργία ομάδας, όπου μπορούν όλοι οι καταρτιζόμενοι αλλά και τα στελέχη όλων των ΙΕΚ της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών – εταίρων, να επικοινωνούν, να ενημερώνονται και να ανταλλάσουν απόψεις.
 • Ενημέρωση όλων των καταρτιζομένων των IEK (από την ομάδα ενημέρωσης για το κάθε ΙΕΚ ξεχωριστά) σε συναντήσεις που πραγματοποιούνται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2015-1-EL-KA102-013859 και τίτλο: «Καινοτόμες μορφές τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας»

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πειραιά κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος έκανε παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε και συγκεκριμένα των αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2015-1-EL-KA102-013859 και τίτλο: «Καινοτόμες μορφές τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας», που υλοποιήθηκε σε 3 ροές με απόλυτη επιτυχία στην Αγγλία και την Ιταλία.

Διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου από την Παρουσίαση - Ημερίδα του ΙΕΚ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS από το ΙΕΚ Πειραιά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι τρείς ροές του προγράμματος ERASMUS+ με κωδικό 1014-1-EL01-KA102-000955VET LEARNERS και τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ». Οι δυο πρώτες ροές πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία (Άσκολι και Ρώμη) και η τρίτη στην Ισπανία (Βαρκελώνη).
Οι 45 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν σεμινάρια από επαγγελματίες του τομέα τους και να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους/μαγειρεία/αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία κλπ αποκτώντας περαιτέρω γνώσεις, με άμεσο σκοπό την εμβάπτισή τους στη διαδικασία της «Δια Βίου Μάθησης» και απώτερο τη συνειδητοποίηση ότι στο μέλλον εάν  επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης εκτός Ελλάδος. Το θέμα αυτό έπαψε πλέον να είναι «ταμπού» για όποιον συμμετείχε στο πρόγραμμα.
Οι πολιτιστικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη, αξιοθέατα, τουριστικά και ιστορικά.
Η συναναστροφή με άλλους ευρωπαίους πολίτες προσέφερε πάρα πολλά κέρδη και όχι μόνο στη γλωσσική εξάσκηση. Είναι σίγουρα πολλά τα οφέλη από τη πολυπολιτισμική ώσμωση μεταξύ ανθρώπων με ξεχωριστά πολιτισμικά στοιχεία.
Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Πειραιά αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί στην άψογη συμπεριφορά και την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των οργανισμών υποδοχής και εξαιρετικών εταίρων του ΙΕΚ μας, CO.EUR και MS-Barcelona και ιδιαίτερα των διευθυντών τους κύριου Marcello Iannarelli και Montse Gonzalez αντίστοιχα, όπως επίσης και των βοηθών τους, οι οποίοι μας βοήθησαν σε οτιδήποτε ζητήσαμε, εξασφαλίζοντας από τον πιο απλό εξοπλισμό διδασκαλίας μέχρι πρακτική υποστήριξη ακόμη και σε θέματα καθημερινότητας, ενώ επιπροσθέτως ενθάρρυναν τους καταρτιζόμενους στην κατανόηση της κουλτούρας και της νοοτροπίας των ντόπιων (Ιταλών και Ισπανών αντίστοιχα).
Γενικά το πρόγραμμα μας στα πλαίσια της κινητικότητας ERASMUS+ εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία και με πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ για το 2014 που υπέβαλε το ΙΕΚ Πειραιά.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους σπουδαστές μας ότι εγκρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. η αίτησή μας με κωδικό αριθμό 2014-1-EL01-KA102-000955  και τίτλο «KΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ».

Το εγκριθέν πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ για το 2014, αφορά 45 συνολικά καταρτιζόμενους σε τρείς  ροές:  15 καταρτιζόμενοι  για την πρώτη ροή στον Ισπανικό φορέα ΜS Barcelona (ES) στη Βαρκελώνη, 15 για την δεύτερη ροή στον Ιταλικό φορέα CO.EUR. – European Consulting and Training Association (ΙΤ) στη Ρώμη και 15 για την τρίτη ροή επίσης στον Ιταλικό φορέα CO.EUR. για το Άσκολι.  Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Πειραιά προτίθεται να υλοποιήσει το ανωτέρω εγκριθέν πρόγραμμα κινητικότητας σε διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στο σχολικό έτος 2014-2015, αρχής γενομένης το προσεχές φθινόπωρο.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες σπουδαστές μας

 • Απόκτηση νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων
 • Ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ στελεχών των εμπλεκόμενων οργανισμών.
 • Άμεση επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας, ανάπτυξη  επαγγελματικής προσωπικότητας στη συνεργασία με συναδέλφους, καταμερισμός εργασίας, ανάληψη πρωτοβουλιών.
 • Κατανόηση της διαδικασίας  της Δια Βίου Κατάρτισης  ώστε να επιδιώκουν να ενημερώνονται διαρκώς πάνω σε ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει ο τομέας τους.
 • Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αλλά και Παγκόσμιας διάστασης, με ταυτόχρονη δημιουργία ανάλογων δομών στην Εθνική Εκπαίδευση.
 • Σε μεγάλο βαθμό  επιτυγχάνεται η σύγκλιση των σχεδιαζομένων αποτελεσμάτων με τα τελικά αποτελέσματα των προγραμμάτων.
 • Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλα τα σχεδιαζόμενα εφόδια γύρω από την κατάρτιση τους σε θέματα της ειδικότητάς τους, αφού έρχονται σε επαφή με άλλους συναδέλφους τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας,
 • Γνωρίζουν την κουλτούρα και τα κυριότερα αξιοθέατα των πόλεων της Ευρώπης που επισκέπτονται.
 • Δημιουργείται μια κουλτούρα μάθησης με σκοπό την κινητοποίηση των μαθητευομένων, την αύξηση των επιπέδων συμμετοχής στη δια βίου εκπαίδευση ατόμων όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων.
 • Κατανοούν ότι η πιθανή αγορά εργασίας τους δεν είναι μόνο η Ελληνική αλλά ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι θα πρέπει προσπαθώντας και οι ίδιοι περισσότερο να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που θα τους καταστήσουν ικανούς να σταθούν σε αυτό το Ευρωπαϊκό περιβάλλον εργασίας.
 • Βρίσκονται σε διαπολιτισμικό περιβάλλον και έχουν την δυνατότητα να συντελέσουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους διάστασης.
 • Τους προσφέρεται σημαντικό πλεονέκτημα και προβάδισμα έναντι άλλων αποφοίτων καταρτιζομένων της ειδικότητας τους.

Αιτήσεις on line

Πατήστε εδώ για Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης για την έκδοση βεβαιώσεων από τη Γραμματεία του ΙΕΚ.