top logo

ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

κλικ στον τίτλο για χρονοδιάγραμμα

flag greece flag united kingdom

Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση του ΙΕΚ Πειραιά 2018

Το Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά πραγματοποίησε και φέτος την ετήσια Εκδήλωση - θεσμό για τη σχολή, με τίτλο που εκφράζει το όραμα και τη στρατηγική της διεύθυνσης, του προσωπικού και των σπουδαστών του ΙΕΚ: "Με γερές βάσεις στο παρόν και το βλέμμα στο μέλλον".

Στην εντυπωσιακή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΣΚΥΠ την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, το παρόν έδωσαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ, οι εκπαιδευτές τους, πολλοί εκπαιδευτικοί και αρκετοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα, ο κ. Παναγιώτης Καπούλας τέως Διευθυντής της ΓΓΔΒΜΝΓ και το στέλεχος της Γραμματείας της ΔΒΜ κα Εύη Αδάμ, και πολλοί διευθυντές και στελέχη των ΙΕΚ της Αττικής όπως οι κκ Ζαχαριά, Βουκελάτου, Κακούρος, Καλαμπαλίκης, Κυριακός, Καρβούνης, Κωστάντος, Νικολακόπουλος, Φλαμπούρη, Γεωργαράς, Δήμου, οι διευθυντές των σχολείων της Β/θμιας κκ. Μπαμπή και Σκαφιδάς, ο πρόεδρος του Πανελλήνιας Κίνησης Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ κ. Χαριλάου κ.ά. Επιπλέον, η πρόεδρος του Heritage & Museums – European Museum Forum κυρία Lila de Chaves, από το χώρο της γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, ο Ισπανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας κύριος Μαρτίν Κάρλος,ο εταίρος μας σε πρόγραμμα Erasmus+ από την Ρουμανία και πρόεδρος της APOPSIS-NET κ Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος και η Γ. Γραμματέας του Acropolis–Chef’s Club Αττικής και ταυτόχρονα εκπαιδευτές του ΙΕΚ μας κύριος Κωνσταντίνος Μουζάκης και κυρία Εύα Βοναζούντα αντίστοιχα, ο Αρχισέφ της ΦΕΠΑ και μέλος του Chef’s Club εκπαιδευτής μας κύριος Κιτσοτόλης, οι εκπαιδευτές αρχισέφ κκ. Αναστόπουλος, Παρασκευόπουλος και Αρφαράς, οι αρχιζαχαροπλάστες κκ Παπαδάτος και Λασκαρίδης, και οι αρτοποιοί Νανόπουλος, Ψιλόπουλος. Επίσης, παρευρέθηκαν από το χώρο της μόδας, οι σχεδιαστές Δημήτρης Στρέπκος του Celebrity Skin, η κυρία Βασιλειάδου της Stalexpo New Designers Fashion Lines και άλλοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και διαφόρων φορέων. Τέλος, στην εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα στην επίδειξη μόδας συμμετείχε ευγενικά το μοντέλο – ηθοποιός κυρία Μαρία Θωμά.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πειραιά κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, που αναπτύχθηκε κατά το έτος κατάρτισης 2017-2018 και έκανε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2017-1-EL01-KA116-035724 και τίτλο σχεδίου: “G.R.E.E.C.E. - Πολίτες του κόσμου - Έτοιμοι να δράσουν – Με επιχειρηματικό πνεύμα – Με ευρωπαϊκή προοπτική – Να συνδημιουργήσουν κοινό μέλλον και Να απολαύσουν την εμπειρία του ταξιδιού της δια βίου μάθησης”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 4 ροές με απόλυτη επιτυχία στην Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Ιταλία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή του Ι. Διαμαντόπουλο, η βράβευση του κου Παναγιώτη Καπούλα, πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, που συνταξιοδοτήθηκε μετά από 40 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, κυρίως από θέσεις ευθύνης, ως Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΔΕΚΕ και Διευθυντής του ΥΠΕΘ επί σειρά ετών.

Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων στους 64 καταρτιζόμενους/νες του ΙΕΚ που συμμετείχαν στις ροές του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, που υλοποίησε για το έτος κατάρτισης 2017-2018 το Δ.ΙΕΚ Πειραιά.

Όπως πάντα, όμως, την παράσταση «έκλεψε» η καθιερωμένη επίδειξη μόδας των καταρτιζόμενων του ΙΕΚ μας της ειδικότητας Σχεδιαστές Μόδας – Τεχνολογίας Ένδυσης Υποδήματος, οι οποίοι/οποίες συνεπικουρούμενοι/νες από τους καταρτιζόμενους/νες της ειδικότητας της Κομμωτικής Τέχνης του ΙΕΚ Πειραιά αλλά και των σπουδαστών Μακιγιάζ και Αισθητικής του Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας, έδωσαν μια φαντασμαγορική παράσταση που εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους. Το γενικό «πρόσταγμα» και τον σχεδιασμό της επίδειξης μόδας τον είχε η εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ Πειραιά και σχεδιάστρια μόδας κυρία Γιώτα Σκουλούδη.

Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης, πριν και μετά από αυτήν, παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις των ειδικοτήτων Γραφιστικής, Εικονογράφων – Σκιτσογράφων καθώς και των καταρτιζόμενων της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» με παρουσίαση σε βίντεο αποσπασμάτων από τις καλύτερες πτυχιακές εργασίες με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση την οποία επιμελήθηκαν, με επαγγελματισμό υψηλοτάτου επιπέδου, τα τμήματα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ στον κήπο της σχολής.

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Δ.ΙΕΚ Πειραιά

  • Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φ.Ε.Π.Α.)
  • Εστιατόριο ΠΥΡΟΦΑΝΙ του ΠΕΙΡΑΙΑ
  • Ζαχαροπλαστείο ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • Φούρνος ΓΚΟΓΚΟΣ
  • Κανάλι 1 – Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά 90.4
  • Σκλαβενίτης Σούπερ μάρκετ
  • Ιχθυαγορά ΕΝΑΛΙΟΝ


Παρουσιάστρια της βραδιάς: η εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ Μαρία Μπριάνα.

Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου σε .pdf με κλικ στο εικονίδιο pdf icon

 

 

inedivimvet mobility chartererasmus logoiky logo

Αιτήσεις on line

Πατήστε εδώ για Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης για την έκδοση βεβαιώσεων από τη Γραμματεία του ΙΕΚ.