Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS από το ΙΕΚ Πειραιά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι τρείς ροές του προγράμματος ERASMUS+ με κωδικό 1014-1-EL01-KA102-000955VET LEARNERS και τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ». Οι δυο πρώτες ροές πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία (Άσκολι και Ρώμη) και η τρίτη στην Ισπανία (Βαρκελώνη).
Οι 45 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν σεμινάρια από επαγγελματίες του τομέα τους και να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους/μαγειρεία/αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία κλπ αποκτώντας περαιτέρω γνώσεις, με άμεσο σκοπό την εμβάπτισή τους στη διαδικασία της «Δια Βίου Μάθησης» και απώτερο τη συνειδητοποίηση ότι στο μέλλον εάν  επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης εκτός Ελλάδος. Το θέμα αυτό έπαψε πλέον να είναι «ταμπού» για όποιον συμμετείχε στο πρόγραμμα.
Οι πολιτιστικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη, αξιοθέατα, τουριστικά και ιστορικά.
Η συναναστροφή με άλλους ευρωπαίους πολίτες προσέφερε πάρα πολλά κέρδη και όχι μόνο στη γλωσσική εξάσκηση. Είναι σίγουρα πολλά τα οφέλη από τη πολυπολιτισμική ώσμωση μεταξύ ανθρώπων με ξεχωριστά πολιτισμικά στοιχεία.
Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Πειραιά αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί στην άψογη συμπεριφορά και την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των οργανισμών υποδοχής και εξαιρετικών εταίρων του ΙΕΚ μας, CO.EUR και MS-Barcelona και ιδιαίτερα των διευθυντών τους κύριου Marcello Iannarelli και Montse Gonzalez αντίστοιχα, όπως επίσης και των βοηθών τους, οι οποίοι μας βοήθησαν σε οτιδήποτε ζητήσαμε, εξασφαλίζοντας από τον πιο απλό εξοπλισμό διδασκαλίας μέχρι πρακτική υποστήριξη ακόμη και σε θέματα καθημερινότητας, ενώ επιπροσθέτως ενθάρρυναν τους καταρτιζόμενους στην κατανόηση της κουλτούρας και της νοοτροπίας των ντόπιων (Ιταλών και Ισπανών αντίστοιχα).
Γενικά το πρόγραμμα μας στα πλαίσια της κινητικότητας ERASMUS+ εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία και με πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες.